• Eesti
  • English

Jaht Picasso viib Tallinna Jahtklubi lipu ümberilma

Tallinna Jahtklubi liige Veiko Pedosk startis koos naisega Haven Kakumäelt ümbermaailmareisile, kus purjetajatele oli tulnud hoogu andma sadakond meresõpra.

Reisi eesmärk on tähistada Tallinna Jahtklubi 111. aastapäeva jahtlaev Picasso pallitiiruga, mille käigus kogutakse klubi lipule kõigist külastatud riikidest ja jahtklubidest tervitused. Lisaks peameeskonnale, Veiko Pedosk ja Anneli Taal, võtavad reisist osa erinevatel etappidel mitmed klubiliikmed, sõbrad ja tuttavad, kes soovivad koroonalaine merelaine vastu vahetada. Ümbermaailmapurjetajast klubiliige Toonart Rääsk kiidab omalt poolt Veiko julget marsruudivalikut, sest Veikol on soov maailmale ring peale teha mööda raskemat ja külmemat, kuid huvitavamat mereteed pidi sõites ümber Hoorni neeme. Anneli Taal kutsus Haven Kakumäel enne merereisi inimesi üles suurelt unistama ja oma unistusi täide viima, sest ainult nii saab ennast ületada ja see ongi ju elu üks tähtsamaid mõtteid.

Tuntud meresõitja Ahto Valter oli esimene eestlane, kes purjetas Eesti lipu all ümberilma, Veiko Pedosk on aga esimene, kes teeb seda Tallinna Jahtklubi lipu all.

Tallinna Jahtklubi kommodoor Jüri Käo soovib klubi poolt Veikole ja Annelile soodsaid tuuli ja turvalist merereisi!

Info ja blogi purjereisi kohta: https://umberilma.ee/

Pikem intervjuu Veiko Pedoskiga Kuku raadio Meretunnis:

https://kuku.postimees.ee/podcast/meretund/105877