• Eesti
  • English

49er GP teine regatt peeti vaikses tuules

Tallinna Jahtklubi kodusadamas Haven Kakumäel toimus teine ühepäevaregatt 49er GP regattide sarjas. Nädalavahetustel peetavad ühepäevaregatid koguvad vaikselt populaarsust, merel oli purjetamas 7 paatkonda.

Kakumäe 49er GP sarja teine võidusõit peeti 26. juunil väga vaikses tuules ja palavas päikesepaistes. Võistlusrada oli sadama suudme lähedal nii et sadama muulilt sai purjetamist kenasti jälgida. Regati võitsid Tõnis Haavel – Anna Maria Sepp. Teisele kohale purjetasid Juuso Roihu – Henri Roihu ning kolmanda koha said Katariina Roihu – Bert Mägi. Tasavägises finaalis saavutas neljanda koha Rufus Rytövaara – Tobias Reiter. 49FX klassi parimad olid Helen Pais – Helen Ausman. Teise koha vääriliselt sõitsid Veronika Kuvatova – Hannah Tuulas ning kolmanda koha said Mari-Ann Raud – Maris Seersant.

GP võistlusformaat näeb ette kolme 20-minutilist kvalifikatsioonisõitu algusega kell 12. Nende sõitude kaks paremat paati pääsevad otse finaalsõitu. Poolfinaalis purjetavad kõik ülejäänud paadid selgitamaks veel kaks finaali pääsejat. Finaalsõidus selgitatakse regati esineliku kohad. Sõite saab jälgida lisaks sadama muulilt vaatamisele ka internetis SAP Sailing veebikeskkonnas www.sapsailing.com
Kakumäe 49er GP tulemused ja purjetaja info asuvad meie kodulehel siin: https://tjk.ee/?tribe_events=kakumae-49er-gp
Fotogalerii Facebookis: https://www.facebook.com/tallinnajahtklubi/posts/pfbid029G72Bs2ifqb9UNRKgr1sCVAknZc3zhqmbgWfikTepK77v1Xu9Ub3WoiCmskQfZkl

Kakumäe 49er GP ajakava:
GP 1 18. juuni Haven Kakumäe
GP 2 26. juuni Haven Kakumäe
GP 3 23. juuli Haven Kakumäe
GP 4 30. juuli Haven Kakumäe
GP 5 6. august Lohusalu Sadam
GP 6 27. august Haven Kakumäe
GP 7 3. september Haven Kakumäe

Ühepäevaregatid teistele svertpaatidele on plaanimisel koostöös Tilgu Sadama Jahtklubiga.