• Eesti
  • English

Tallinn Race purjetati tugevas tuules Lennusadamas

Tallinn Race´i kolmel järjestikusel päeval puhunud tugev tuul puhus ümber ka kõige tugevamad purjetajad. Läänekaare tuule tugevus paisus kohati 14-ne meetrini sekundis. Õnneks oli meil maapinna vari ees nii Noblessneri rajal kui ka Lennusadama rajal, mis ei lasknud lainel suureks paisuda.

Kõige nooremad kahepaadi purjetajad klassis RS Feva said peetud 11 põnevat sõitu. Võitja selgus alles viimase sõidu viimases taganttuules. Oma paremuse panid lõpuks maksma Tallinna Jahtklubi purjetajad Ann Carolin Vürst-Kertu Külaots, kellele järgnesid Mia Maria Lipsmäe-Sandra Sinivee Uku Kuusk Purjespordikoolist, pronksmedalid said kaela Elirin Tuulik – Anna Altrov (UKP/ROPK).

29er klassis olid teistest üle nii tehniliselt kui taktikaliselt soomlased Aatos Kylävainio-Onni Kylävainio, kes osalevasid Tallinn Race regatil juba kolmandat korda – nende arvamust regati kohta saad kuulata videost. Hõbeda väärilised olid Hymy Savela-Iiris Piispa ning pronksi said Camilla Lehtonen-Charlotte Lehtonen, kes olid samuti tulnud Soomest. Eestlaste parimad olid Maria Vettik-Juta Koov Tallinna Jahtklubist, kes lõpetasid võistluse neljandana.

49er klassis ei olnud vastast Tallinna Jahtklubi purjetajatele Juuso Roihu ja Henri Roihu´le, kes loovutasid vaid ühe sõiduvõidu klubikaaslastele Rufus RytövaaraTobias Reiter. 49er klassi hõbemedali teenisid väiksemate purjedega sõitvad 49FX purjetajad Helen Pais – Helen Ausman (TJK/KJK), kelle kiirus pakkus konkurentsi ka kõige kiirematele 49erite poistele. Pronksmedali vääriliselt purjetasid olümpiavõitja Jyrki Järvi koos Lenart Kivistik´uga.

Kutsutud klassina osales Tallinn Race-il 15 noort Optimisti purjetajat. Nendest kõige paremini sai tugeva tuulega hakkama Joanna Ojala, kelle kommentaari regati kohta saate vaadata videost. Talle järgnesid Mihail Dikarev ja Lene Jõevere – kõik Tallinna Jahtklubist.

Hansa303 klassi parim oli Kristo-Adam Priks (KJK), kelle järgnes Peep Krusberg (KJK) ja Alekss Kirsteins Lätist.

Suur suur tänu kõigile, kes regati õnnestumisele kaasa aitasid!

Täname toetajaid – Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet, Liviko, Lennusadama jahisadam/ Seaplane Harbour marina, Eesti Jahtklubide Liit

VIDEOT SAATE VAADATA SIIT: https://youtu.be/pNmR3v3UlE0

FOTOGALERIID: https://www.facebook.com/tallinnajahtklubi/photos/?ref=page_internal

Tulemused leiate siit: https://www.manage2sail.com/…/f4ded2f6-39b1-4772-9758…