• Eesti
  • English

Eskaadrisõit Soome

Juba aastaid on Tallinna Jahtklubis olnud traditsiooniks rikastada Eesti merekultuuri ühise seilamisega ehk eskaadrisõiduga. Käesoleva aasta meresõidu teemaks oli “Soome loodussadamad”. Tänavune eskaadrisõit oli senise ajaloo kõige arvukama osalemisega kui kokku tuli 16 laeva ja 50 inimest. Ühine meresõit toimus 21-24. juulil.

Varasemaid tavasid järgides oli ka nüüdse eskaadrisõidu esimeseks peatuspaigaks Naissaar. Kapteni Kõrts võõrustas klubiliikmeid lahkelt ning pakkus meremeestele kosutuseks mereahvenat, kreeka salatit ja maitsvat lambasuppi. Kommodoor Egon pidas eskaadrisõidu avakõne, tänas Kapteni Kõrtsu peremehi ja kinkis pererahvale klubi saalinguvimpli.

Teisel päeval jõuti pealelõunal sõprusklubi Suomalainen Pursiseura kodusadamasse Sirpalesaaril. Sadamakapten Lauri Snellman heiskas külaliste saabumise märgiks saare lipumasti meie klubi lipu. Õhtul einestas kogu klubi koos restoranis Saari, kus meie klubi juhatuse liikmed andsid võõrustajatele üle saalinguvimpli ja 100 aasta raamatu.

Kolmandal päeval võtsid laevad ette pikema merematka Tammisaarisse.

Neljandal päeval pöördus enamus laevastikust tagasi Eestisse.

Eskaadrisõidu pildigalerii link: https://photos.app.goo.gl/oS5VD3DejtpdW3ZJ7