• Eesti
  • English

Purjetamiskooli plaan 2023

Head klubiliikmed,

Meie klubi purjetamiskool alustas tegevust 2006. aastal ja on Maria Veessaare eestvedamisel arenenud Eesti suurimaks ja parimaks kooliks kokku ligi 150 purjetajaga. 2016. aastal laienes kool Lohusallu ja 2017. aastal Kakumäe sadamasse.

Eelmisel talvel koostasime purjetamiskoolile uue strateegia edasise arengu paremaks juhtimiseks. Käesoleva aasta alguses alustas tegevust strateegia töögrupp selleks et analüüsida lõppenud hooaja kogemusi ja seada sihte tuleviku jaoks. Kaks põhilist eesmärki strateegia täiendamise juures olid:
– Kakumäe, kui klubi kodusadama jõudmine Tallinna Jahtklubi suurimaks treeningkeskuseks
– Kahepaatidega purjetamise võimaluse pakkumine kõikides filiaalides ning purjetajate mahu kasvatamine tulevikus ühepaatidel purjetavate sportlastega samale tasemele
Täiendatud ja klubi juhatuse poolt heaks kiidetud purjetamiskooli strateegia tekst on meie kodulehel siin: https://tjk.ee/wp-content/uploads/2023/03/TJK-Purjetamiskooli-strateegia-2022-2025-2023.pdf

Lisaks strateegia muudatustele tegi töögrupp ettepanekud ka kooli juhtimise osas. Pikki aastaid oma energiat  kooli direktori ja treeneri töö vahel jaganud Maria soovib keskenduda tulevikus rohkem treeneritööle. Kooli direktori ameti mantlipärijana tõi Maria välja kandidaadina tubli noore treeneri Maris Seersanti, kes on seni töötanud Lohusalu filiaali juhina ning omab head võistluspurjetaja tausta nii ühepaadil kui kahepaadil. Tema eesmärgiks on jätkata seni tehtud tööd ning tagada järjepidevus  vastutustundlike, ausate ja sõbralike purjetajate kasvatamisel, kes peavad lugu sportlikest eluviisidest, austavad reegleid ja on eeskujuks endast noorematele. Tema eesmärgiks on TJK Purjetamiskoolis arendada võrdselt ühepaatide ja kahepaatide purjetamist ning tagada tugev algõpetus klassis Optimist.

Klubi juhatus arutas kooli juhtimise ettepanekut ning kinnitas Maris Seersanti kooli abidirektoriks alates 15. aprillist ja kooli direktoriks alates 1. oktoobrist. Maria jätkab sügisest täiskoormusel treenerina ja Pirita filiaali juhina ning nõustab Marist kooli juhtimise ja arendamise osas. Kahju on teatada, et Anna Kula ei soovi alates juuni keskpaigast jätkata purjetamiskooli treenerina. TJK juhatus tänab Annat tubli treeneritöö eest ning varasemalt Lohusalu ja praegu Kakumäe filiaali juhtimise eest. Maris Seersant jätkab Lohusalu filiaali juhina ja on alates 14. juunist Kakumäe filiaali juht.