• Eesti
  • English

Tallinna Jahtklubi avas hooaja ja valis uueks kommodooriks Valdo Kalmu

4. mail kogunesid TJK liikmed ja juhatus üldkoosolekuks, mille päevakorrapunktideks oli:
– 2023. aasta tegevuste ülevaade
– 2023 majandusaasta aruande kinnitamine
– Juhatuse volituste pikendamine kolmeks aastaks
– 2024 aasta klubi ja kooli plaanide tutvustamine
– Uute liikmete vastuvõtmine
– Koondise liikmetele riietuse üleandmine
– Lipusadamatele lippude üleandmine
Meie jahtklubi korraldab mitmeid erinevaid ja mitmekülgseid klubilisi üritusi ja on väga aktiivne võistlusspordi arendamisel. Igapäevaselt korraldavad klubi ja purjetamiskooli tegevust klubi peasekretär Ott Kallas ja purjetamiskooli direktor Maris Seersant koos Maria Veessaar ja noortreenerite abiga.
Hooaja jooksul korraldab klubi mitmeid svertpaatide regatte, millest pikima traditsiooniga on Lohusalus 24. korda peetav Tallinna Jahtklubi Karikavõistlused. Lisaks Lohusalus peetavale Eesti Karikasarja regatile on meie klubi korraldada veel Tallinn Race juulis Lennusadamas ja Tallinna Nädal septembris Kakumäel.
Klubipurjetamise arendamiseks korraldame Kakumäel juba kolmandat aastat järjest hooaja vältel laupäeviti Kakumäe GP võistlussarja 49er ja 29er klassidele ning sellest aastast lisandunud ILCAdele. Sügisel Kakumäel toimunud Zuxu Sailingu korraldatud avamerejahtide Neljapäevaringi sõitudega jätkame ja nüüd juba TJK eestvedamisel.
Klubiliikmetele toimub 18.-21. juuli Eskaadrisõit, sel aastal Prangli-Hara-Viinistu sadamaid ja põnevaid kohti avastades.
Koolitamise valdkonnas panustame uute meresõitjate koolitamisse kevadel ja sügisel toimuvate väikelaevajuhi ja SRC raadioside kursustega.
Täname kõiki klubiliikmeid, töötajaid, sponsoreid, lapsevanemaid, abistajaid ja juhatuse liikmeid jätkuva toetuse eest!
Peale üldkoosoleku ametlikumat osa suunduti restorani Puri hooaja plaane arutlema kihiseva tervistusjoogi ja suupistete toel.
Hiljuti Pariisi Olümpiamängudele kvalifitseerunud ILCA7 purjetajale Karl-Martin Rammo´le omistati Tallinna Jahtklubi Aumedal klubi esindamise ja noortele eeskujuks olemise eest.
2023. aastal taaselustati Miilikippari rändkarika üleandmine ning muidugi saab seda uhkusega nautida Veiko Pedosk, kes läbis jahil Picasso 2023. aastal 13484 meremiili ümber maailma.
Seejärel oligi aeg kommodoori vahetuse tseremooniaks – Armin Karu andis julgustavate sõnade saatel teatepulga üle Valdo Kalm´le. Valdo tunnustas Arminit tehtud töö eest ja lubas sama hooga klubi eestvedamist jätkata.
Lõpuks oli aeg suunduda lipuväljakule, kus ootasid ees ka kõik avaregati ärevuses noorpurjetajad. Lippu paluti heiskama purjetamiskooli erinevate filiaalide esindajad Mari Ottesson Piritalt, Gustav Link Kakumäelt ja Marti Sten Idarand Lohusalust.
Ühispilt tehtud ning sõnajärje võtsidki üle võistlusametnikud, kes tutvustasid võistlusjuhiseid, rada ja samuti žürii rolli võistlussõitude ajal.

Pildid fotograaf Tiit Aunastelt: TJK hooaja avamine 2024

Sel aastal osales avaregatil 55 purjetajat Optimist, Zoom8, ILCA4, ILCA6, ILCA7, 29er ja 49er paadiklassides.
Kuigi nädalavahetuseks lubatud päike ja soojakraadid olid kohale jõudnud, siis paarikraadine merevesi ja kohati lausa 8-10m/s puhuv tuul, panid noorte vastupidavuse korralikult proovile. Laupäeval otsustas nii mõnigi kaldale sooja jääda või siis poole võistluse pealt suuna saunalavale võtta.
Pühapäeval tervitas meid natukene leebem ilm, mis andis võimaluse kõigile purjetamise nautimiseks ning võistlushooaja avamiseks.
Rõõmsad ja päikesepaitatud näod vaatasid vastu autasustamisel, kus võitjateks kuulutati:
OPTIMIST – Victoria Sophia Riikoja
ZOOM8 – Ann Carolin Vürst
ILCA4 – Mari Ottesson
ILCA6 – Raul Ottesson
ILCA7 – Holger Rosenroth
29er – Maria Vettik-Juta Koov
49er – Tõnis Haavel-Bert Mägi/Kaur Väiku
Tulemused: https://docs.google.com/…/1Leud527tnqOb4VJphnjQ…/edit…