• Eesti
  • English

Karl-Martin Rammo alustab täna võistlemist olümpiaregatil

Head klubiliikmed,

kutsun Teid Karl-Martin Rammo võistlemisele Marseille olümpiaregatil kaasa elama! Esimene start klassile Men’s Dinghy purjekal ILCA 7 on planeeritud kell 13.15 ja sõidud kestavad kuni 6. augustini.

Olümpiapurjetamise üks tähtsamaid võistlusi on olümpiaregatt kuhu pääsevad osalema vaid maailma parimad purjetajad. Igas purjekaklassis saab riiki esindada vaid üks paat ja sõel nii riigikoha saamisel kui ka riiki esindava purjetaja selgitamisel on ülimalt tihe. Karl-Martin Rammo on varem esindanud Eestit kolmel olümpiaregatil: 2012 Weymouthis saavutas Rammo 18. koha, 2016 Rio de Janeiros 21. koha ning 2021 Enoshimas tuli seni parimana kaks sõiduvõitu ja kokkuvõttes 15. koht. Eestist oma neljandale olümpiaregatile teele asudes jagas Rammo sotsiaalmeedias toredat perepilti, öeldes, et kaksteist aastat tagasi esimest korda Olümpiale lennates oli tunne uus ja liblikaid kõhus palju, vaatamata vahepealsele ajale ja mitmekordsele OM kogemusele on tunne endine ja ootusärevus suur.

Purjetajate meeskonnajuhi Lauri Väinsalu annab ülevaate sportlaste elust kohapeal:
“Purjetajate elu ja olu siin Marseilles on pigem hea. Nüüdseks on päevakava ja tegevused paika loksunud ja ettevalmistused on kulgenud plaanipäraselt. Ingrid, Karla ja Matt elavad sadama kõrval OM külas. Ehk neil on siin kõik asjad käe-jala juures. Mina, Rein ja füsio Liisbet elame sadamast 3km eemal korteris ja liikleme sadama vahet igapäevaselt ratastega.
Karla ja Ingrid sõidavad OM korraldaja poolt antud loosivarustusega. Mõlemad said varustuse kätte juba 20.07. Purjelaual klassil üldiselt on siin olnud mõned probleemid, mida tootja on jooksvalt lahendanud ehk Ingridil on varustuse peale mõnevõrra rohkem energiat läinud kui plaanitud.
Ilm on meil siin oluliselt soojem kui Pariisis, kus avatseremoonia kulges tugevas vihmasajus kuid oli siiski väga võimas. Marseilles on igapäevaselt stabiilselt 30 kraadi sooja. Ühesõnaga Team Estonia purjetajad on siin Marseille olümpiakülas pigem positiivselt meelestatud.”

Olümpiaregati ajakava ja tulemused: https://paris2024.sailing.org/racing/results-centre/

Võistlussõitude GPS träkking: https://www.puri.ee/tracking/

Purjetamise teleülekandeid on võimalik jälgida eesti purjetajate osas Kanal2 ja Duo5 kanalitel, kõigi purjetamisklasside osas Go3 tasulises versioonis (Eurosport ülekanded).

Karl-Martin Rammo facebooki leht: https://www.facebook.com/kmrammo

Eesti purjetajad Pariisis facebooki leht: https://www.facebook.com/search/top?q=eesti%20purjetajad%20pariisis