• Eesti
  • English

Eskaadrisõit Pranglile, Harasse ja Viinistule

Klubi selle suve tippsündmuseks oli juulikuu lõpus toimunud eskaadrisõit Pranglile, Harasse ja Viinistule. Osalejaid oli sel korral kokku 15 laeva ja 40 inimest.

Neljapäeva õhtuks algselt mõeldud sissejuhatavast vahepeatusest Pranglil kujunes välja meeleolukas õhtu Karupesas merejuttude ja maitsva seljanka saatel. Kerge vihm meremehi ei seganud, ja pigem arutati järgmiseks päevaks ennustatud tugevat taganttuult mis viis mõtted samal õhtul Hara poole edasi liikumisele. Esimesed pagid 10m/s tuulega jõudsidki kohale just siis kui kõige aeglasem kulgeja klubi jaht Anna-Maria hämaras ja täispurjedes Juminda tipu juurde jõudis.

Eskaadrisõidu ametlik avamine toimus reedel Hara sadama lipuväljakul koos sadamakapten Tarvi Velströmiga. Veel enne kommodoori avakõnet andis eelmine kommodoor Armin Karu uuele kommodoorile Valdo Kalmule üle klubi hõbemärgi. Hara ja Tallinna klubide sõpruse märgiks vahetasid võõrustav sadamakapten Velström ja meie kommodoor Valdo Kalm klubide vimpleid ning koos heisati Tallinna Jahtklubi lipp sadama masti raasse. Eskaadrisõidu käigus on meie klubis tavaks tutvuda külastatava sadama kultuuri ja ajalooga. Tarvi Velström tegi klubiliikmetele väga huvitava ülevaate kohaliku rannarahva ajaloost, Tallinna kilude tootmise tekkeloost ja nõukogude perioodil mereväe laevu teenindanud tehnilisest taristust. Õhtul võõrustas meid sadama restoran oma parima menüüga ja aktiivsemad tantsulõvid said DJ Tom Liljenthali muusikavaliku saatel jalga keerutada.

Laupäeva hommikul seilasime juba rahunenud merel edasi Viinistu poole. Kommodoor Valdo Kalm andis Viinistu sadama omanik Jaan Manitskile üle klubi vimpli, 100 aasta raamatu ja meenemedali. Enne õhtusööki viis Jaan Manitski meid Viinistu ajaloo radadele ja tutvustas põhjalikult kunstimuuseumi mahukat kollektsiooni. Viinistult seilasid klubiliikmed edasi Kaberneeme, Soome sadamatesse ja mujale.

Fotogalerii Facebookis: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.915956277240847&type=3

Kohtumiseni järgmise aasta juulis juba uutes sadamates siin või sealpool Soome lahte.